Hotellkedja slutar servera bacon

Publicerat: 2015-11-16 i Utblick
Etiketter:,

Petter Stordalens hotellkedja har gjort avsteg från det traditionella frukostutbudet och slutat att servera bacon och prinskorv.
I Umeå finns ett hotell som serverar efter de nya reglerna.
– Vi vill utmana och bryta många av de traditionella hotellreglerna, säger Kenneth Hultgren, kommunikationsrådgivare för Comfort hotellen.

Källa: vk.se

Andra hotell i Umeå gör inga motsvarande ändringar i sina hotellfrukostar.

I Umeå är det hotell Winn som ingår i Comfortkedjan. Reaktionerna från hotellgästerna har inte låtit vänta på sig och det är inte alla som applåderar förändringen. Bacon och äggröra är för många synonymt med hotellfrukost. Nu finns endast äggröran kvar inom nämnda hotellkedja.

– Det är blandade reaktioner. Vissa blir upprörda och vissa har förståelse, säger Ebba Kohl på restaurang Plectrum som sköter frukostserveringen åt Winn.

Winn frukost

Antalet alternativa hotellrum i Umeå ökar i snabb takt och det är lätt att uttrycka sitt missnöje genom boka om via mobiltelefonen. Min gissning är att hotellkedjans ekonomiavdelning kommer att ha tydliga åsikter redan efter pågående redovisningsperiod.

kommentarer
 1. Nisse Hult skriver:

  Hej Erik
  Vet man då dessutom vad ”äggröran” är i grund & botten och hur den tillreds då kan Comfortkedjan med flera stryka den också från frukostmenyn. Själv gör jag min egen äggröra när jag äter på hotell
  dvs mosar en blandning mellan lös & hårdkokta ägg. Visst tar lite tid men då har man lite koll på vad det är man stoppar i sig. Finns det dessutom avokado på menyn då mosar jag in en sån också tillsammans med äggen. Så gott

  Gilla

 2. PerH skriver:

  Undrar om det är religiös underkastelse?
  Nämnda frukost är synonym med hotel, tack för varningen.

  Gilla

 3. Elisabeth skriver:

  Det framgår inte varför man slutar servera prinskorv och bacon. Kan ju fantisera ihop några skäl … skäl jag inte kan tycka är logiska, men är typiskt svenska klåfingriga pk-sorten. Allt från den inbillade cancerrisken, den lika inbillade miljövinsten och sist men inte minst den sjuka anpassningen och hänsynen till andra religioner. Men det går att undvika att dessa hotell.

  Gilla

 4. Humlan skriver:

  Vill man undvika processat kött så kan man ju istället steka tunna skivor av sidfläsk (som inte är rimmat). Men syftet är väl kanske att gå mot vegetariskt och bli politiskt korrekt.
  Jag avstår också hotellens sk. ”äggröra” och mosar lös- och hårdkokt ägg och mosar in smör el. bregott om det finns.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.