Faktaresistens

Publicerat: 2015-11-23 i Ironi
Etiketter:

Faktaresistens

Källa: The New Yorker

Dessa faktaresistenta människor kan ytligt sett ge intryck av att ha alla nödvändiga förmågor att ta till sig fakta och kunskaper, likafullt saknar de förmågan att bearbeta dem. Dagens informationsrikedom förstärker denna egenskap. De som utvecklar någon form av faktaresistens tycks riskera att den sprider sig okontrollerbart till ständigt nya områden.

Jag har några (få) facebookbekanta som förbluffar mig med gränslös stollighet men behåller dem då de bidrar med skuggor som gör att ljuset framträder. Kämpa på, ni lär inte själva kunna identifiera vilka ni är.

Den som t.ex. ifrågasätter evolutionen frågar efter bevis för att den sker. Vanligen brukar evolutionen beskrivas i termer av positiv anpassning, men den sker ytterst långsamt och under ett ordinärt liv hinner den ”vanliga människan” inte se ett vitten av den. Men evolutionens krafter är så mycket mer aktiva i den ”andra änden” där påtagligt faktaresistenta människor mer eller mindre frivilligt avstår från att lämna ytterligare bidrag till den samlade genpoolen.

Darwin Awards

Källa: The Darwin Awards

kommentarer
  1. Margareta Lundström skriver:

    Jag vet precis vilka de är.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.