Smöret i sophinken?

Publicerat: 2016-03-31 i Ironi, Skolmat
Etiketter:

Genom att ta bort sophinken får eleverna på Kramforsskolan lära sig att det inte är bra att slänga mat.

Det var kostchefen på Kramfors kommun som kom med förslaget till skolan. Rektorn tyckte då att det lät som en bra idé och tillsammans med kockarna och lärarna såg man till att det blev verklighet.

Källa: svt Västernorrland

Sophinksfri dag

Länk som leder vidare till videon som bilden är tagen från.

Initiativtagare till att inte slänga mat och förhoppningsvis äta nyttigare är kostchefen Karin Lidén på bilden ovan. Tanken är god, man ska inte ta för sig mer än man tänker äta upp behöver.

När den stora sophinken är borta får det bara slängas smörpaket och servetter, men all mat ska ätas upp.

Tja, vad säger man? All ”mat” ska ätas upp, men det är OK att slänga smörpaket.

kommentarer
 1. carin skriver:

  Tror du misstolkade de som skrivs. Det står smörpaket och servetter vilket troligen menas just själva paketet och annat emballage. Det står inte att de slänger smör.

  Gilla

  • matfrisk skriver:

   Carin: Jag förstår, men låt mig ta följande exempel; Du handlar och betalar för ”ett paket smör”. Vid hemkomsten finner du enbart dess emballage i kassen. Är det OK?

   Givetvis inte, det är stor skillnad mellan ”ett paket smör” och delmängden förpackningsmaterial. Om någon, förbjude att det är en yrkesjournalist, kontrar ett uppenbart syftnings- eller språkfel med ”Det var inte så jag menade” så är mitt svar ”Om du inte menar det du skriver så skriv då det du menar!”

   Sedan återstår frågan om det är äkta Smör man serverar eller om det är något hittepå. Där har jag inga fakta, bara misstankar.

   Tack för kommentaren / Erik

   Gilla

 2. Ulf skriver:

  Jätteviktigt att inte kasta mat o utnyttja hela råvaran… men, vilket dravel detta var. Överviktiga ungar och en kostchef understryker vikten av att inte kasta någon pannkaka med sockersylt, utan äta upp allt. Pannkaka (socker/stärkelse/gluten-godis) som för övrigt är barnens favoriträtt tas i stora portioner. Samtidigt signaleras att smörpake (med innehåll kvar?) minsann kan slänga.

  Man får hoppas på att ”smörpaketen” i detta fallet är margarinpaket 😊

  Gilla

 3. Josef Boberg skriver:

  Jag tycker att det är viktigt att eleverna (vuxna med för den delen) slänger så mycket som möjligt av det som innehåller socker och kolhydrater – och äter upp smöret – exklusive omslagspapperet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.