Silver – del 20.2 – Svar på ett externt tips

Publicerat: 2018-03-06 i interventionsstudie, kolloidalt silver, nanopartiklar, nanosilver, silver, silverjoner
Etiketter:, ,

Låt oss titta på ytterligare en länk i listan hos The Silver Edgehttp://www.thesilveredge.com/studies.shtml#.Wp1dC1pwGfB, med rubriken First Ever Double-Blind Human Ingestion Study on Nanosilver. Under rubriken finns följande text:

American Biotech Labs has just released what is believed to be the first ever human ingestion safety study on a colloidal silver supplement. The published abstract for the study states that ingestion of the patented ABL nanosilver particle showed no negative effects on any tested system in the body. The study included 3, 7 and 14-day exposures to American Biotech Labs 10 ppm (15 ml/day) silver solution in a double-blind, placebo controlled cross-over phase design. Healthy volunteer subjects (36 subjects in all, 12 per each time-exposure studied), underwent complete metabolic, blood and platelet count, urinalysis tests, sputum hyper-responsiveness and inflammation evaluation, physical examinations, vital sign measurements, and magnetic resonance imaging of the chest and abdomen at baseline and at the end of each phase. According to the study authors, “No clinically important changes in any metabolic, hematologic, or urinalysis measure identified were determined. No morphological (or structural) changes were detected in the lungs, heart (cardiac function) or abdominal organs. No changes were noted in sputum reactive oxygen species or in pro-inflammatory cytokines.”

Min tolkning, extremt koncentrerad: American Biotech Labs har precis publicerat en studie som tros vara den första som någonsin som studerar säkerheten hos oralt intag av kolloidalt silver av den patenterade produkten från American Biotech Labs (sic.). Den visar inga negativa effekter på något studerat system i kroppen. Studien omfattade 3, 7 och 14 dagars exponering med 15 ml/dag och 10 ppm silverprodukt.

Deltagarna var 36 friska personer som genomgick en mängd provtagningar. ”Inga kliniskt betydelsefulla förändringar upptäcktes.”

Det låter ju i förstone betryggande. Klickar du på länken här ovan så finner du att den leder till ett screen shot utan vidare länkning. Kanske tillräckligt för att övertyga den godtrogne och lite jobbigare att gå vidare för den vetgirige. Men vi har ju Google att tillgå så det går att komma vidare: In Vivo Human Time-Exposure Study of Orally Dosed Commercial Silver Nanoparticles Det finns flera versioner med samme försteförfattare (Munger), det ”original” som The Silver Edge länkade till har jag inte återfunnit. Den tillgängliga artikeln är i fulltext och kostnadsfri.

Jag kommer inte att lotsa igenom studien, silvertroende lär inte ändra sin inställning ändå. Men en liten fundering kanske är på plats ändå. Man kan inte bortse från placeboeffekt som har stor betydelse. I övrigt tror jag inte att många inser hur utomordentligt utspädd silverprodukter är, närmast homeopatiska.

 • 10 ppm silver i vattenlösning, outspädd,  innebär ungefär 1 silveratom/-jon per cirka 109 vattenmolekyler. Som jämförelse är Jordens befolkning mindre än 1010. Givet att silveratomer/-joner illustreras av Smurfer skulle det finnas cirka 10 stycken bland hela Jordens befolkning. Sedan kommer ju silverlösningen ovillkorligen att spädas ut vid användning vilket ytterligare minskar koncentrationen.

Bortsett från den allestädes närvarande placeboeffekten så tycker åtminstone jag att ett preparat/medicin på ett eller annat sätt måste nå fram till den plats där det ska verka. När det gäller kroppens ytor är det oproblematiskt, om silverprodukter verkar där eller ej är en annan fråga. För att transporteras från t.ex. munnen till en tumör eller liknande som ligger på annan plats måste ett ämne rimligtvis följa ett transportmedium av något slag. Den studie som The Silver Edge ganska taffligt refererar till har studerat just detta och konstaterar följande:

In vivo oral exposure to these commercial nanoscale silver particle solutions does not prompt clinically important changes in human metabolic, hematologic, urine, physical findings or imaging morphology. Further study of increasing time exposure and dosing of silver nanoparticulate silver, and observation of additional organ systems is warranted to assert human toxicity thresholds.

Min tolkning: Intag av en kommersiellt tillgänglig silverlösning i nanoskala förorsakar inga kliniskt betydelsefulla förändringar i ”…metabolic, hematologic, urine, physical findings or imaging morphology.”

Även:

Serum and urine silver concentrations were determined at different time variables. There was no detection of serum silver from subjects at trough concentrations throughout the 3- and 7-day time periods at 10 ppm. Peak serum silver concentration was detected in 42% of subjects in the 14-day 10 ppm dosing showing a mean of 1.6±0.4 mcg/L. The 32 ppm dose mean concentration was detected in 92% of subjects at 6.8±4.5 mcg/L. No silver was detected in the urine, independent of dose or time period.

Min tolkning: Inget silver fanns i urinen oavsett dos eller tidsperiod.

Och

Oral administration of the silver aqueous product delivers both ionic silver and silver nanoparticles. Given the substantial fraction of ionic silver in the product detected by ICP- MS, and very limited GI absorption of metallic nanoparticles of similar size in other studies in rodents, we assert that most silver detected in patient blood samples is ionic, with no evidence that intact silver nanoparticles are either absorbed into circulation through the human digestive tract, or attached to blood components (e.g., proteins, platelets and cells). [Referens 38 i studien]

Min tolkning: Silverprodukten ger både nanosilverpartiklar och silver i jonform. Givet produktens avsevärda andel av silver i jonform samt att andra försök visat att upptag av silverpartiklar är begränsat finner vi att silver som spåras i blod har sitt ursprung i silverjoner.

Min uppfattning är att studien visar att friska människor har mekanismer som ”avvisar” såväl nanosilver som silverjoner som tas via munnen från kommersiellt tillgängliga silverprodukter. Har du en annan inställning till denna studies resultat så kommentera gärna hur du tänker, var specifik och utgå från studien innehåll. Studien avslutas med 49 referenser vars värde jag inte känner.  Om du händelsevis hittar ”originaltexten” i fulltext som The Silver Edge avser så är jag intresserad av att läsa den.

kommentarer
 1. kellte skriver:

  Så skönt då att KS fungerar liksom Homeopati. Tack vare KS har min prostata slutat växa och värka fast jag dricker mjölk och fil, detta är bara ett exwmpel på KS, och vidare mina tänder har växt fast igen, mina hörselgångar är fria från eksem liksom näsan. En svullnad jag haft i många år i halsen har minskat med hälften ca. Det var KS som gjort detta. Homeopati har botat min allergi som inte den sjuka vården klarade av på över 25 år. 2 besök hos homeopat fixade allergin för 5 år sedan. KS och homeopati har jag använt mig av sedan dess. Dessutom vet jag att cancermediciner inte fungarar. Jag har nämligen följt flera släktingar och arbetskamrater som gått på cytostatika och alla är döda idag. I min närhet vet jag två som blivit friska från cancer med KS och Homeopati. Det räcker för mig. Kommer aldrig lita på dina ”vetenskapliga” studier eller forskning för jag vet att där ligger felet varför detta land är så sjukt idag. Så sväng ihop något du det hjälper inte mig i alla fall efter mer än 45 år som troende skolmedicinare är jag nu äntligen frisk men inte är det skolmediciner som gjort detta. Nej det har bara kostat mig en jä…a massa skattekronor och lidande.

  Gilla

 2. Erik Edlund skriver:

  Grattis till förbättrad hälsa! Jag ska kanske förtydliga att det jag skrivit om i de senaste inläggen inte är ”mina vetenskapliga studier” utan via tips jag fått, det tidigare (del 20) av en dedikerad silverförespråkare som ansåg att det var en ”Artikel som tilltalar mig som naturvetare och förespråkare för nalternativmedicin.”

  Mvh / Erik Edlund

  Gillad av 1 person

 3. Margareta Lundström skriver:

  Erik! Jag gillar starkt dina kritiska genomgångar av den medicinska forskningen. Lär mig mycket av det. Trots att jag själv har positiv erfarenhet av KS och skulle inte vilja vara utan det, så läser jag det du skriver med stort intresse. Man måste kunna ifrågasätta för utan tvivel är man inte riktigt klok.
  Nu testar jag KS på rocacea, som är kroniskt säger doktorn.
  Jag har sedan tre år tillbaka en röd missklädsam hudförändring mitt nästippen. Jag har prövat två olika receptbelagda krämer utan den minsta förändring. Nu dränker jag, sedan ett par veckor tillbaka, en bomullsrulle med KS, läger den på näsan ock klämmer fast den med glasögonen.
  Jag skall berätta hur det går. Men vi får ge det tid.

  Gilla

 4. Erik Edlund skriver:

  Hej Margareta!

  Så länge man behandlar kroppens ytor brukar jag beteckna silverbehandling som okontroversiell, det kan ge effekter utan nämnvärda ”biverkningar”. Om den förväntade verkan av preparat är ”luddig” kan den förstärkas eller enbart bestå av placeboeffekter. Ett exempel är homeopatiska preparat, utspätt och skakat vatten, ibland droppat på tabletter.

  KS som är kommersiellt tillgängligt i Sverige har den aktiva substansen, silverjoner, i så låg koncentration att den gränsar till homeopati. De visar därför inte farlighet på samma nivå som där silverjonkoncentrationen är hög och oomtvistat verksam både till för- och nackdel.

  Något som stör mig är att positiva effekter som silver kan uppvisa vid behandling av kroppens ytor extrapoleras till att behandla cancer. En vädjan till silverförespråkare, ge inga sådana råd till människor med låg eller ingen egen förmåga till kritiskt tänkande som på den grunden eventuellt överger möjligen effektiva behandlingar.

  Jag är uppriktigt intresserad av effekten av din behandling, oavsett om den är positiv eller verkningslös. En möjlig och oönskad effekt av silverbehandling på ljusutsatta ställen, som t.ex. näsan, beror på att silver är ljuskänsligt och kan mörkna. Detta har utnyttjats från fotokonstens begynnelse och så länge film används. Så länge missfärgningen håller sig till de allra yttersta och döda cellerna kommer den att försvinna när huden förnyas underifrån.

  Vill man ha verkan under de yttersta hudcellerna kan man öka inträngningseffekten med DMSO. Samtidigt ökar risken för bestående missfärgningar. Jag har skrivit om det här: https://matfrisk.com/2018/03/17/silver-en-utmaning-till-silvertroende/

  Tack för din kommentar och Gott Nytt År / Erik Edlund

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.